Házirend

Célünk, hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, ezért szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel!

A foglalásnál feltételezhető, hogy Ön ismeri, és elfogadja ezt a házirendet, valamint, hogy az betartásra kerül.

Az Apartmanházunkat magánszállás keretein belül működtetjük:

 • Érkezéskor a vendég köteles a szállásadónak átadni adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy szemelyi igazolvány, lakcímkártya), és a helyszínen fizetendő összeget. Vendégeink az apartmant csak a teljes részvételi díj kifizetése után foglalhatják el! Fizetési módok: készpénz, bankkártya, Szép kártya (MKB, K&H, OTP). Az idegenforgalmi adót nem lehet Szép kártyával fizetni!
 • A teljes részvételi díj alatt az előre lefoglalt napokat értjük, abban az esetben ha úgy döntenek, az itt tartózkodást előbb szakítják meg, nem áll módunkban a pénzt visszafizetni.
 • A szállás az érkezés napján 14.00 és 20.00 között lehet elfoglalni. Ha később érkezne, késéséről kérjük, telefonon tájékoztasson minket! Ha ezt elmulasztja, megeshet, hogy nem tudjuk fogadni.
 • A távozás napján 10.00-ig kell elhagyni a szálláshelyet, vagy a szállásadóval előre egyeztett időpontban, ellenkező esetben felárat számolunk fel.
 • Vendégházunk családi vállalkozás, munkaidőnk változatos (leginkább vendégeink érkezési idejéhez igazítjuk), ezért távozáskor megeshet, hogy nem tudjuk kikísérni vendégeinket, emiatt szíves elnézésüket kérjük!
 • Vendégeink érkezéskor apartman és kapukulcsot is kapnak, hogy szabadon közlekedhessenek. A távozás napján kérjük, a kulcsot kívülről a ház oldalára felszerelt kulcstartó széfbe hagyni!
 • A vendégeink kérésére természetesen mind érkezéskor, mind távozáskor jelen tudunk lenni.
 • A szobákat a Vendégek tisztán, kitakarítva veszik át, amennyiben probléma merül fel a tisztasággal jelezze a szállásadónak, utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre. Takarítási igényüket a szállásadónál tudják jelezni. 1 hétnél hosszabb tartózkodás esetén takarítást, ágyneműcserét biztosítunk.
 • A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe a
  Vendégek melyet a szállásadó előzetes bejelentés nélkül ellenőrizhet.
 • A szálláshelyen látogatókat kizárólag napközben lehet fogadni, a szállásadó engedélyével.
 • A csendrendeletre való tekintettel és a szomszédok nyugalma érdekében a kertben 22:00 óra után tilos a hangoskodás, zenélés, zajjal, lármával járó tevékenység, hangeffektusok keltése, a szobában zavaró hangerejű televíziózás, rádiózás stb.

Az apartman területén időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját, zaklatásnak minősülő vagy minősülhet, alkalmas másom megfélemlítésére.

Az üzemeltető jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. Az első figyelmeztetés díjmentes, a második és harmadik figyelmeztetésért az üzemeltető egyenként 5.000 Ft összeggel terheli meg a figyelmeztetett vendég számláját. A harmadik figyelmeztetés után az üzemeltető jogosult a vendéget a vendégházból visszafizetési és /vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.

 • Az apartmanban dohányozni tilos, csak az udvaron megengedett. (Elektromos cigarettára és IQOS-ra is vonatkozik!) A csikkeket kérjük, az erre a célra fenntartott hamutartókba szíveskedjenek eldobni! Amennyiben a be nem tartott jogszabály miatt intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét a jogsértő köteles megtéríteni. Ez az intézkedés feljelentést és egyéb eljárást vonhat maga után.
 • Vendégházunk kutyabarát, szeretettel várjuk a négylábú vendégeket! A kutyával érkező vendégeinket kérjük a házirendben foglaltak betartását:

Az állattartó köteles gondoskodni, hogy a kutyus közterületre felügyelet nélkül ne juthasson ki. A kutyus által okozott károkért (kertben és házban egyaránt) az állattartó tartozik felelősséggel. Az állattartó köteles kutyusát úgy tartani, hogy az a szomszédok nyugalmát ne zavarja, anyagi kárt ne okozzon, testi épséget és egészséget ne veszélyeztessen. Az állattartó köteles gondoskodni arról,hogy a kutyus a vendégház kertjét ne szennyezze. A kutyus által okozott szennyeződést azonnali eltávolításáról az állattartó köteles gondoskodni.

 • A tartózkodási idő alatt az apartmanban hagyott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk! Az apartmanban felejtett értékeket 2 hónapig áll módunkban megőrizni, s amennyiben jelzik felénk a megadott időponton belül a megadott címre postázzuk.
 • A vendég felelős a saját viselkedéséért a házban és annak környékén, az esetleges balesetért maga viseli a következményeket.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadónak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, parkolóban keletkezett sérülések stb.).
 • Kérjük, hogy figyeljenek a rendre, óvják a ház berendezését, és azokat ne vigyék ki a szobából (pl: törölköző, kispárna, takaró)! Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! Távozáskor az apartmant átnézzük és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.
 • Az apartman elhagyásakor, kérjük zárják el a vizet, villanyt, csukják be az ablakot, kapcsolják ki a klímákat és zárják be az ajtót!
 • A szobákba tilos bevinni bármiféle gyúlékony anyagot, eszközt!
 • A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.
 • Kérjük vendégeinket, hogy a szobákban ne étkezzenek! Étkezésre használják a konyhát, melyet kérjük, tartsanak tisztán! Mindenki köteles maga után elmosni a használt edényeket, evőeszközöket.
 • Vendégházunkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot! Kérjük, a műanyagot, alumíniumot, papírt és üveget az e célra kihelyezett átlátszó színű zsákokba, kint elhelyezett kék színű kukákba , illetve kartondobozba helyezzék. Ételt, szennyezett és egyéb dolgokat ne dobjanak bele. Ellenkező esetben kötbér kerül felszámításra, melynek mértéke 10.000 Ft.
 • Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére.
 • A wifi használat ingyenes melynek jelszava az apartman nappalijában is megtalálható.
 • A szauna, a jakuzzi és a játszótér ingyen használható, (ésszerű kereteken belül, a túlhasználatból keletkezett többletköltségeket és károkat a Szállásadó a Vendéggel szemben érvényesítheti) de csak saját felelősségre. A jakuzzi használata során kérjük a víz tisztaságára ügyeljenek, ne öntsenek italokat a vízbe, mert a plusz vízcsere árát jogosult a szállásadó a vendégtől követelni, melynek mértéke 20.000 Ft.
 • A tűzvédelmi szabályzatot minden Vendég köteles betartani.
 • Fenntartjuk a jogot a vendégkörünk megválogatására. Ittas állapotú, agresszív hajlamú vendégeket nem fogadunk!
 • A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet és ha megbontja a békét.
 • A házirend megsértése esetén, a szállás lemondásra kerülhet. Ebben az esetben a vendégnek nem áll módunkban visszafizetni az esetlegesen fennmaradó napokat.
 • A szállás igénybevételével magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat.

Kellemes kikapcsolódást és jó pihenést kívánunk!

Szombat Tamás , Szombat-Reményi Edina és Lili